Nieuws
24-09-2024

Hoe we de logistieke impact van de A15-afsluiting minimaliseerden

De afsluiting van de A15 had grote gevolgen voor de logistieke sector in onze regio. Gelukkig hebben we door nauwe samenwerking met logistieke bedrijven en andere belanghebbenden kunnen zorgen voor een soepele doorstroming van goederen. We delen onze behaalde resultaten en maatregelen die we hebben getroffen om de logistieke keten in stand te houden.

Vanuit de startblokken

In maart zijn we gestart met het opzetten van een sterk logistieke netwerk in de regio Rivierenland. De focus lag in eerste instantie op bedrijven en bedrijventerreinen direct rondom Deil en Gorinchem, die het meest getroffen werden door de A15-afsluiting. Daarnaast hebben we diverse grote logistieke spelers in de regio bezocht om de impact van de afsluiting te bespreken en te ondersteunen.

Een netwerk van 400 bedrijven

Met behulp van een uitgebreide truckspot-actie hebben we een lijst opgesteld van maar liefst 6000 bedrijven die regelmatig de A15 passeerden. Van deze bedrijven hebben we de top 400, die het vaakst gesignaleerd werden, intensief benaderd. Dit netwerk omvatte zowel grote, landelijke spelers als lokale bedrijven die direct werden getroffen door de afsluiting. We hebben ze voorzien van alle relevante informatie over de afsluiting, in verschillende talen, om ervoor te zorgen dat ook internationale chauffeurs op de hoogte waren.

Samenwerking is de sleutel

Naast bedrijven hebben we ook nauw samengewerkt met relevante belangenbehartigers en ondernemersverenigingen zoals Cumela, Fruitpact, TLN en EVOFENEDEX. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de informatie over de afsluiting breed werd verspreid. Ook hebben we diverse artikelen gepubliceerd om de aandacht voor het groot onderhoud te vergroten.

Creatieve oplossingen

Samen met bedrijven hebben we verschillende creatieve oplossingen bedacht om de impact van de afsluiting te beperken. Zo hebben bedrijven:

  • informatie gedeeld met chauffeurs.
  • routeplanning aangepast en ruimere marges ingebouwd in hun leveringschema's.
  • leveringen verplaatst.
  • winkels aan andere distributiecentra gekoppeld.
  • hun logistieke processen geëvalueerd en geoptimaliseerd.
Enquête bevestigt positieve impact

Een enquête onder de deelnemende bedrijven heeft aangetoond dat onze aanpak zeer positief is gewaardeerd, met een 8,6. De bedrijven gaven aan dat de informatievoorziening goed was en dat de maatregelen die ze hadden genomen effectief waren.

Gratis advies op maat

Door gezamenlijk de schouders eronder te zetten, hebben we de impact van de A15-afsluiting kunnen beperken. We zijn trots op de resultaten die we samen hebben bereikt. We blijven ons inzetten voor een optimale bereikbaarheid van de regio. Wil jij weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? We bieden gratis advies en ondersteuning op maat. Neem contact met ons op.